X

Filmske večeri OLJK: PLJAČKA STOLJEĆA

Akcijski triler s elementima komedije, nastao prema istinitom događaju, na velikom platnu ekranizira jednu od najspektakularnijih pljački banke u povijesti Argentine


Filmske večeri na krovu Kulturnog centra Osijek u sklopu Osječkog ljeta kulture nastavlja argentinski film Pljačka stoljeća (Il robo del siglo/2020.).

Akcijski triler s elementima komedije, nastao prema istinitom događaju, na velikom platnu ekranizira jednu od najspektakularnijih pljački banke u povijesti Argentine, poznatu kao La Nación.

Film prati grupu lopova koja je 2006. godine organizirala pljačku poslovnice Banco Río u Acassusu, jednu od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine.

Legendarna pljačka inspirirala je nastanak ovog, pokazalo se, jednako legendarnog filma, ali i svjetski popularnu seriju Money Heist (La casa de papel). Kad se počeo prikazivati, 2020. godine, film je doslovno pomeo kino blagajne u Argentini.

Režiju filma potpisuje talentirani Ariel Winograd dok glavne uloge tumače veterani argentinskog glumišta Guillermo Francella i Diego Peretti. Uzbudljivi krimić, s dodirom britkog humora, predvođen odličnom glumačkom postavom, film je doživio jedno od najuspješnijih kino otvaranja u povijesti Argentine, ali i pokupio simpatije kino publike diljem svijeta.

Projekcija filma „Pljačka stoljeća“ u sklopu Osječkog ljeta kulture održat će se u petak, 29. srpnja s početkom u 21.00 sat na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek. Ulaz je SLOBODAN.