X

Kulturno umjetnički amaterizam


Hrvatsko kulturno umjetničko društvo “Osijek 1862”

Tamburaško-plesno.pjevački amaterizam “Osijek 1862” u samom je vrhu liste takvih društava u Hrvatskoj. Društvo ima oko tristo članova i njeguje hrvatsku tradicijsku kulturu. Dobitnik j mnogih tuzemnih i inozemnih nagrada i priznanja.

Hrvatsko pjevačko društvo “Lipa”

Mješoviti pjevački zbor “Lipa” osnovan je 1878. i predstavlja najstariju kulturnu tradiciju s hrvatskim imenom u Osijeku. Lipa broji oko pedeset djelatnih članova. Nositelj je brojnih domaćih i stranih zlatnih nagrada i priznanja. Saznajte više…

Slavonsko tamburaško društvo “Pajo Kolarić”

Ansambl radi s raznim dobnim skupinama kroz tamburaške orkestre i pjevače i ostvaruje božične mise, blagdanske koncerte, slavonska sjela, koncerte u inozemstvu i sudjeluje na svakom FHTG-u.

Hrvatsko obrtničko-pjevačko i glazbeno društvo “Zrinski”

Muški zbor koji njeguje pjevačku i glazbenu kulturu, a društvo skrbi o osnovnoj poduci o sviranju instrumenata.

Folklorni ansambl “Biseri Slavonije”

Svake godine društvo organizira međunarodni dječji folklorni festival “Perlice Europe”.

Šokačka grana

Promiče kulturne i tradicijske vrijednosti Šokaca s područja Slavonije, Baranje, Srijema, Bačke i ostalih krajeva koje nastanjuju Šokci.

Pjevačko društvo Svetoga Josipa Osijek

Društvo njeguje i promiče crkvenu glazbenu baštinu i zborno pjevanje. Sudjeluje na crkvenim i kulturnim manifestacijama, sudjeluje na susretima i smotrama zborova.

Likar

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika amatera utemeljeno je 1976. Društvo njeguje likovni izričaj svojih članova kroz mnogobrojne izložbe i slikarske kolonije.

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo “Željezničar”

Osnova rada društva je očuvanje folklorne tradicije naročito Slavonije ali i ostalih regija Hrvatske, te usmjeravanje mladih ljudi da uoče i prihvate vrijednosti tradicinalnog u novom načinu života. Sve plesne koreografije bazirane su na običajima, pjesmama i plesovima te tradicijskim instrumentima pojedinog područja.