X

Uvjeti korištenja


Dobrodošli na posrtal Kultura u Osijeku. Korištenjem bilo kojeg dijela “Kultura u Osijeku” portala automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja. Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem “Kultura u Osijeku” portala, ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Niti jedan dio “Kultura u Osijeku” portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promoviranje istih.

Vijesti koje možete pročitati na Kultura-Osijek.eu su vlasništvo izdavača elektroničke publikacije, autora i suradnika s  Kultura-Osijek.eu portala. Vijesti koje nisu vlasništvo Kultura-Osijek.eu portala, autora i suradnika, su potpisane s navedenim izvorom odakle se prenose i kao takve su u potpunosti i bez izmjena objavljene prema izvoru s kojeg su navedene i označene linkom na izvor vijesti, osim vijesti koje su potpisane isključivo i samo s imenom i prezimenom autora što znači da su autorski rad ili osvrt na neki događaj, vijest ili situaciju u Osijeku, kulturi grada i okolici jednog od autora, treće osobe ili suradnika s web portala Kultura-Osijek.eu.

Za točnost i potpunost informacija posebnu, slučajnu, neizravnu ili posljedičnu štetu uzrokovanu propustima i pogreškama te objavama na ovim mrežnim stranicama, Kultura-Osijek.eu odnosno izdavač Info Pult d.o.o. ne može odgovarati. U svakom trenutku svatko može zatražiti uklanjanje vijesti ili nekog od sadržaja sa Kultura-Osijek.eu u slučaju čega će ako za to postoje opravdani razlozi redakcija Kultura-Osijek.eu portala iste i odmah bez rasprave ukloniti.

Za sadržaj poruka u komentarima vijesti ne odgovara vlasnik servera, autor softvera, autor vijesti niti vlasnik portala već onaj tko je napisao poruku. Administratori portala će u okviru svojih mogućnosti u najkraćem mogućem roku nadzirati sadržaje komentara i po vlastitoj ocjeni ili na zahtjev oštećenih naknadno brisati poruke uvredljiva i nedolična sadržaja. Nije dopušteno ostavljanje linkova prema drugim internet portalima na forumu, chatu, Facebook komentarima na stranici portala Kultura-Osijek.eu kao niti na Facebook stranici Kultura-Osijek.eu portala.

Kultura-Osijek.eu je projekt usmjeren u pozitivnom smjeru s naglaskom na prikazivanje isključivo “vijesti iz kulture grada Osijeka” i sadržaja, objektivno informiranje javnosti te multimedije vezane za grad Osijek, ustanove kulture, kulturni amaterizam i gradsku upravu. Projekt teži okupljanju osječana i zainteresiranih pojedinaca kako bi unaprijedili osječki internetski medijski prostor. Osobe koje su angažirane oko Kultura-Osijek.eu portala se trude objektivno, pravovremeno i pravilno informirati javnost. Greške su moguće pa Vas unaprijed molimo za razumijevanje.

AUTORSKA PRAVA
“Kultura u Osijeku” polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (“Kultura u Osijeku” partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Sadržaj objavljen na “Kultura u Osijeku” portalu ne smije se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka “Kultura u Osijeku” portala, ili na bilo koji način kojim se može uzrokovati šteta “Kultura u Osijeku” portalu ili bilo kojem trećem licu u skladu s propisima.

Članci i vijesti objavljeni na ovim internetski stranicama vlasništvo su autora vijesti odnosno navedenog izvora vijesti. Svi ostali materijali potpisani isključivo i samo s imenom i prezimenom autora ili Kultura-Osijek.eu redakcija, vlasništvo su Kultura-Osijek.eu portala odnosno izdavača Info Pult d.o.o.

Sve ovdje objavljene fotografije i tekstovi su autorizirane i pripadaju autorima Kultura-Osijek.eu portala (osim onih koje su navedene izvorom vijesti ili fotografije i koje na fotografijama imaju potpis autora) te NIJE DOZVOLJENO korištenje ovih materijala bez pismene suglasnosti autora ili urednika portala.

Vaše je pravo i obveza da nas kontaktirate u bilo kojoj situaciji i vezano za bilo koje nejasnoće na ovom portalu ili u slučaju ako se dogodi bilo kakva nenamjerna povreda Vaših prava. Ovi uvjeti korištenja su napravljeni u dobroj namjeri kako bi Vam pojasnili način rada, prava i obveze kada ste naš posjetitelj i kada se ovim portalom koristite. Molimo da nas kontaktirate u vezi bilo kakvih problema a portalom ili ako imate bilo kakva pitanja.

LINKOVI NA DRUGE WEB STRANICE I OGLAŠIVAČI
“Kultura u Osijeku” sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje “Kultura u Osijeku” portala koristite na vlastitu odgovornost i “Kultura u Osijeku” se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

“Kultura u Osijeku” portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja i linkova na vanjske stranice, kao i veza do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba (linkova) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. “Kultura u Osijeku” portal nema nadzor nad navedenim podacima i informacijama ili drugim Internet stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane za sadržaj na Internet stranicama kreiranima od strane trećih osoba.

“Kultura u Osijeku” nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na “Kultura u Osijeku” portalu kao ni za bilo kakvu štetu nastalu reklamiranjem na “Kultura u Osijeku” portalu. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika na “Kultura u Osijeku” portalu i izvan “Kultura u Osijeku” portala isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te “Kultura u Osijeku” portal nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa.

Pristup “Kultura u Osijeku” portalu i svim njegovim sadržajima dopušten je osobama bilo kojeg uzrasta, osim ako uz određeni sadržaj nije navedeno drugačije.

KOMENTIRANJE SADRŽAJA
Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. Nije dopušteno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promoviranje drugih siteova putem linkova.

Komentari u kojima nam skrećete pažnju na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici Kultura u Osijeku portala.

Komentare i prijedloge u vezi s uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao niti komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, a ne stavove redakcije Kultura u Osijeku portala.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA I COOKIES
Što se tiče pitanja vezanih uz obradu i zaštitu vaših osobnih podataka i korištenje kolačića, molimo pogledajte našu Politiku privatnosti.

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA
“Kultura u Osijeku” zadržava pravo bez najave povremeno promijeniti ili modificirati pravila. O važnim promjenama i dopunama “Kultura u Osijeku” portal može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na “Kultura u Osijeku” portalu, smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.

Izdavač: Info-pult d.o.o.

Verzija od 25.05.2018.