X
autorska_runda_17122019_kulturaosijek

U Peppermintu autorska RUNDA nagrađivane autorice

Sunčica Ana Veldić donosi nam čak šest filmova, a ulaz je besplatan pa na vrijeme zauzmite svoje mjesto ;)


Autorska večer Filmske RUNDE održat će se u subotu, 21. prosnica 2019., u caffe baru Peppermint u Osijeku, s početkom u 20.00 sati. Ovog puta gošća je nagrađivana filmska autorica Sunčica Ana Veldić.

Sunčica Ana Veldić jedna je od najistaknutijih mlađih filmskih autora u Hrvatskoj koja svojim kratkim, uglavnom dokumentarnim filmovima, na originalan, a često i ekscentričan način, zabilježava ljude i motive kojima je privatno okružena, pritom provocirajući i vlastiti filmski pristup rada na istima.

Također, u fokusu su joj teme koje preokupiraju njezinu profesionalnu svakodnevicu. Naime, Sunčica je prije magistarskog studija režije dokumentarnog filma na Akademiji dramske umjetnosti završila i studij veterine. Nagrađivana autorica i članica Kinokluba Zagreb predstaviti će svoje kratke, amaterske i profesionalne filmove te pričati o vlastitom kreativnom procesu.

Filmovi koje prikazujemo: Tenant (2:59), Beauty shots (3:53), Hrvatska djevica (12:43), Festivalski turizam (15:00), Demon iz boce (15:56) i White Trash (11:36).

Autorska RUNDA dio je godišnjeg programa Filmske RUNDE, u kojoj se publici predstavljaju mladi filmski autori svojim radovima i razgovorom nakon projekcija. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Sve dodatne informacije možete provjeriti na službenoj stranici, a javiti se organizatorima ili otkriti više detalja na Facebook stranici događaja.