X

Advent kreativnosti posjetiteljima nudi uistinu kreativan sadržaj

Riječ je o manifestaciji koja božićnom ugođaju želi dati umjetničku i znanstvenu dimenziju


Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku sa svojim sastavnicama organizira prvi Advent kreativnosti u Osijeku. Manifestacija se održava od 16. do 20. prosinca na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu te je otvorena za sve građane.

Riječ je, naime, o događaju koji svojim zanimljivim sadržajem želi Božiću dati umjetničku i znanstvenu dimenziju. Tako će sam program obuhvaćati kulturne, umjetničke, kreativne, radioničke i sajamske aktivnosti. Koordinator je projektnih aktivnosti Akademija za umjetnost i kulturu, predvođena izvršnim producentom, izv. prof. art. Anđelkom Mrkonjićem. U realizaciju projektnih aktivnosti uključeni su Građevinski i arhitektonski fakultet, Fakultet agrobiotehničkih znanosti, Fakultet odgojnih i obrazovnih znanosti, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek te Odjel za biologiju i Odjel za kemiju.

Program, između ostaloga, uključuje sljedeće sadržaje:

  • natjecanje zborova (u sklopu manifestacije GLAZBOS – 18. prosinca, 19,30 sati)
  • nastup Akademskog pjevačkog zbora Strossmayer (17. prosinca, 20 sati)
  • projekcije studentskih filmova i izložbe studentskih radova (izložba lutaka i izložba kiparskih radova u drvu kolonije Jarčevac)
  • glazbeni nastup studenata Odsjeka za instrumentalne studije (16. prosinca, 18 sati)
  • predstavu Božićna zvijezda na FOOZOS-u (18. prosinca, 18 sati)
  • radionice kao što su Kemija Božića, Čarolija u bojama (18. prosinca, 11 – 13 sati), izrada božićnih ukrasa i adventskog vijenca (16. prosinca, 10 – 11,30 sati), Eksperimentalna statika za znatiželjne (17. prosinca, 11 – 12 sati) itd.

U sklopu Sajma kreativnosti svoje će proizvode, odnosno rukotvorine, predstaviti škole iz Osijeka i Osječko-baranjske županije te dio fakulteta.

„Na ovaj način Sveučilište u Osijeku nastoji dodatno popularizirati znanost i pridonijeti predbožićnom ugođaju u Osijeku na kreativan način”, zaključuju iz Ureda za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju Rektorata osječkog Sveučilišta.