X

Arheološki muzej Osijek


Arheološki muzej Osijek osnovan je 28. travnja 2005. godine te djeluje do današnjeg dana na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi. U prošlosti je obuhvaćao zgradu nekadašnje Glavne straže na Trgu Svetog Trojstva i tzv. Kuću Brožan na Trgu Jurja Križanića.

Muzej je svečano otvoren 16. studenoga 2007. godine. Otvorenju je nazočio ministar kulture Republike Hrvatske Božo Biskupić. 2012. godine Arheološki muzej pripojen je Muzeju Slavonije.

Arheološki muzej danas raspolaže s 980 m² izložbenog prostora. Zgrada Glavne straže služi kao izložbeni prostor za posjetitelje, dok Kuća Brožan služi za urede muzeja i radionice. Muzej ima dvije dvorane koje su pogodne za različita kulturna događanja kao što su promocije, koncerti, privremene izložbe, predavanja, konferencije, projekcije, kazališne predstave, prezentacije i ostale kulturne manifestacije. Muzej se još sastoji i od višenamjenskog atrija natkrivenog staklenom kupolom površine 222,2 m² s 150 mjesta za sjedenje te multimedijske konferencijske dvorane površine 58,7 m² s 50 mjesta za sjedenje uz koju je dodatna prostorija pogodna za domjenke.

AMO je jedini specijalizirani muzej u istočnoj Hrvatskoj za istraživanja i iskapanja. Osim toga, jedan je i od uglednijih muzeja u Republici Hrvatskoj. Više je informacija dostupno na web stranici: www.amo.hr.

Kontakt:
Arheološki muzej Osijek
Archaeological museum Osijek
Trg Sv. Trojstva 2
31 000 Osijek

031 232 130
amo@amo.hr

Radno vrijeme:

Posjetitelji
Uto – Sub:
10:00 – 18:00