X

Zimski blagdani u kinu Urania

Spider-Man: Novi svijet, Aquaman, Bohemian Rhapsody, Djevojka, Eliot spašava Božić, Povratak Mary Poppins...


Spider-Man: Novi svijet, Aquaman, Bohemian Rhapsody, Djevojka, Eliot spašava Božić, Povratak Mary Poppins… sve su to naslovi koji će se moći u novome tjednu pogledati u kinu Urania, a svaki donosi svoju priču o važnosti prijateljstva i obitelji, upornosti i ne odustajanju od svojih snova i ciljeva. Nisu li to najljepše poruke kojih se, pogotovo u ovo blagdansko vrijeme, trebamo uvijek iznova podsjetiti?

Blagdanski tjedni na program kina Urania premijerno donose božićnu sinkroniziranu avanturu Eliot spašava Božić, novi nastavak hit Transformers franšize Bumblebee, svevremenski obiteljski mjuzikl Povratak Mary Poppins te belgijsku dramu Djevojka i francusku halucinogenu misteriju Klimaks u sklopu ciklusa FEST is the BEST. Na programu i dalje ostaju glazbeni spektaklBohemian Rhapsody, sinkronizirani i titlovani Novi svijet Spider-Mana, srpski popularni krimić Južni vjetar i dugoočekivani DC Comics megahit Aquaman, a bit će i prilike za pogledati sinkroniziranog Grincha, na posljednjim projekcijama.

Djed Mraz će se ovog Božića naći u nevolji kad jedan od njegovih vjernih sobova najavi mirovinu. Hoće li Djedica uspjeti naći zamjenu na vrijeme i spasiti Božić, provjerite u novom animiranoj i sinkroniziranoj avanturi Eliot spašava Božić. Kad jedan od Djedičinih sobova najavi svoju mirovinu, poni imenom Eliot uvidjet će priliku da ispuni svoj san i zasluži svoje mjesto u Djedičinu timu. Iako se činilo da nema nikakve izglede, Eliot će sa svojom najboljom prijateljicom Hazel dokazati svima da je on pravi poni za taj posao.

Iz mega popularne Transformers franšize stiže film o najomiljenijem transformeru Bumblebee. Radnja filma se događa 1987. godine kada Bumblebee nalazi utočište na otpadu u malom kalifornijskom obalnom gradu. Charlie, djevojka koja će uskoro napuniti 18. godina i pokušava naći svoje mjesto u svijetu, na otpadu otkriva oštećenog i pokvarenog Bumblebeeja. Nakon njegova popravka saznaje kako on nije samo obična VW buba.

Disneyjevom Povratku Mary PoppinsEmily Blunt glumi savršenu dadilju s jedinstvenim čarobnim vještinama koja čak i rutinski zadatak može pretvoriti u nezaboravnu, fantastičnu avanturu. U ovom najnovijem nastavku, koji posjeduje svjež senzibilitet, ali slavi duh originala, Mary Poppins vraća se kako bi pomogla novoj generaciji obitelji Banks ponovo pronaći radost i čudo nakon gubitka voljene osobe.

Svi smo se zapitali kakav to novi sinkronizirani i animirani Spider-Man dolazi u kina. Radi se o novom Spider-Man svijetu i potpuno drukčijoj priči koja će nas natjerati da preispitamo sve što smo do sada znali o najpoznatijem čovjek-pauku na svijetu. U priču nas uvodi tinejdžer iz Brooklyna – Miles Morales koji nam otkriva neograničene mogućnosti Spider-Man svijeta ali i da – nije sam.

Iz susjedne Srbije stiže novi krimić o kojem se već naveliko priča i hvali u svijetu filma – Južni vjetar. Film govori o životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, kojemu stvari počinju dobivati smisao. Napušta roditeljski dom i s dugogodišnjom djevojkom Sofijom useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car”, dobro „radi”. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija ne pravi probleme. Sve će se to promijeniti kada se Maraš slučajno zamjeri opasnom narko klanu.

Aquaman je još jedna fantastična i akcijom nabijena avantura studija Warner Bros, proizašla iz popularnog istoimenog stripa DC Comicsa. Radnja otkriva priču u kojoj mladi Arthur Curry (Jason Momoa) saznaje da je nasljednik trona podvodnog kraljevstva Atlantide u koje se mora vratiti i spasiti svoj narod. U filmu se pojavljuje nemali broj fantastičnih glumaca, poput Amber Heard,Willema Dafoea i Nicole Kidman.

Bohemian Rhapsody je epska priča o legendarnom bandu Queen i pjevačkoj legendi Freddieju Mercuryju – čovjeku koji je vjerovao u sebe i svoju glazbu, prkoseći svim stereotipima i kršeći sva pravila kako bi postao jedna od najvećih glazbenih ikona svih vremena. Priča je to o ljubavi, boli, prihvaćanju i da, sjajnoj glazbi.

U sklopu ciklusa „FEST is the BEST” iduća 2 tjedna prikazujemo belgijsku dramu Djevojka i francusku halucinogenu misterijuKlimaks. Lara je 15-godišnja Djevojka koja se s ocem i bratom preselila u novi grad kako bi mogla pohađati jednu od najboljih belgijskih plesnih akademija. Cijelog svog života sanja o tome da postane vrhunska balerina. Silno se trudi dokazati u novoj školi, no, uskoro shvaća da se njezino tijelo baš i ne može prilagoditi striktnoj disciplini baleta zato što je Lara rođena kao dječak… Klimaksdonosi priču iz sredine 90-ih, kada se dvadeset urbanih plesača okuplja na trodnevnoj probi u zatvorenoj školi koja se nalazi u srcu šume kako bi podijelili posljednji ples. Uskoro organiziraju zabavu u kojoj glavnu ulogu igra zdjela alkohola. Nedugo potom atmosfera se zahuktava, a tijekom cijele noći obuzme ih halucinogeno ludilo. Oba filma možete pogledati u dvorani Kino kluba, po sniženim cijenama ulaznica: 20 kn redovna i 16 kn studentska/ umirovljenička.

Program kina Urania 20.12.2018.-26.12.2018 by OsijekNews on Scribd