X

Predstavljanje knjige Jose Živkovića s naslovom „Tragom pokorenih želja“

Pjesme su mu prevedene na mnoge jezike te se, sukladno tomu, nalaze u mnogim zajedničkim zbirkama, antologijama i zbornicima pjesama u Europi i svijetu


Joso Živković održat će promociju svoje nove knjige, točnije zbirke pjesama s naslovom „Tragom pokorenih želja“. Događaj će se održati u četvrtak, 27. veljače u 19 sati u klubu knjižare Nova, Trg Ante Starčevića 4. Osim njega, o knjizi će govoriti Goran Rem, Vlasta Markasović, Livija Reškovac i Mirko Ćurić, koji će pozdraviti sve nazočne.
Inače, Joso Živković rođen je 1. travnja 1960. godine u Kostrču, općina Orašje. Obrazovao se u Orašju i Zagrebu, dugo radio u inozemstvu te putovao po svim kontinentima, što se može primijetiti i u njegovom pjesničkom stvaralaštvu. Objavljivao je u brojnim časopisima i sudjelovao na književnim skupovima u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je i brojnih nagrada, od kojih je potrebno istaknuti nagradu A. B. Šimić za 2019. godinu.
Pjesme su mu prevedene na mnoge jezike te se, sukladno tomu, nalaze u mnogim zajedničkim zbirkama, antologijama i zbornicima pjesama u Europi i svijetu. Živković je član Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Društva pisaca u Bosni i Hercegovini i Društva novinara Bosne i Hercegovine.