X
program_osijeknews_21.2.2020.

Započinje program cjeloživotnog učenja na Akademiji za umjetnost i kulturu

Program potiče suradnju obrazovnih institucija širom Europe, mobilnost sudionika obrazovnog procesa, razvijanja tolerancije i multikulturalnosti


Program za cjeloživotno učenje (Lifelong Learning Programme) je program Europske zajednice iz područja formalnog, neformalnog i informalnog obrazovanja i osposobljavanja.

Cilj programa cjeloživotnog učenja je stvoriti napredno društvo znanja, održivi ekonomski razvoj, veći broj kvalitetnijih poslova te jaču društvenu koheziju u Europskoj Uniji. Program potiče suradnju obrazovnih institucija širom Europe, mobilnost sudionika obrazovnog procesa, razvijanja tolerancije i multikulturalnosti, a istovremeno i priprema sudionike za uspješno sudjelovanje na europskom tržištu rada.

Ovim putem Vas obavještavamo kako Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku nastavlja sa svojim promotivnim akcijama programa cjeloživotnog učenja, ovaj puta pod zajedničkim nazivom ”Pripremi se za NEOPISIVO!”.

Za sve zainteresirane, pripremili smo dvanaest zanimljivih programa, koji su zamišljeni prvenstveno kao edukacija za upise budućih studenata, a onda i za sve zainteresirane građane.

Programi na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani građani su sljedeći:

 1. Kompozicija A (za učenike osnovnih i srednjih škola). Riječ je o vrlo kreativnom, aktivnom i nadasve zanimljivom predmetu temeljenom na upoznavanju osnovnih karakteristika logičkog glazbenog mišljenja, osnovama kompozicije i temeljnih glazbenih oblika. Izvođač nastave je nastavnik Odsjeka za instrumentalne studije, program je besplatan, izvodit će se dva puta mjesečno počevši od ožujka.
 2. Uvod u crtanje kompozicije, izvođač nastave je nastavnik Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti, cijena programa je 700,00 kn, nastava će se održavati ponedjeljkom od 18 do 21 sat, počevši od ponedjeljka, 2. ožujka 2020. god.
 3. Uvod u crtanje portreta, izvođač nastave je nastavnik Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti, cijena programa je 1.000,00 kn, nastava će se održavati ponedjeljkom od 18 do 21 sat, počevši od ponedjeljka, 11. svibnja 2020. god.
 4. Uvod u crtanje akta, izvođač nastave je nastavnik Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti, cijena programa je 1.000,00 kn, nastava će se održavati ponedjeljkom od 18 do 21 sat, počevši od ponedjeljka, 6. travnja 2020. god.
 5. Kreativno pisanje, izvođači nastave su nastavnici Odsjeka za kulturu, medije i menadžment, cijena programa je 1.000,00 kn, nastava će se održavati utorkom od 17 do 21 sat, počevši od utorka, 3. ožujka 2020. god.
 6. Lutka u odgoju i obrazovanju – ručna lutka (ginjol) izvođači nastave su nastavnici Odsjeka za kreativne tehnologije i Odsjeka za kazališnu umjetnost, cijena programa je 2.900,00 kn, nastava će se održavati ponedjeljkom i srijedom od 18 do 21 sat, počevši od ponedjeljka, 2. ožujka 2020. god
 7. Web dizajn (bez kodiranja) izvođači nastave su nastavnici Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti, cijena programa je 3.500,00 kn, nastava će se održavati ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 do 21 sat, počevši od ponedjeljka, 20. travnja 2020. god
 8. Snimanje i obrada digitalne fotografije, izvođači nastave su nastavnici Odsjeka za kreativne tehnologije, cijena programa je 3.000,00 kn, nastava će se održavati ponedjeljkom i srijedom od 17 do 21 sat, počevši od ponedjeljka, 2. ožujka 2020. god
 9. Osnove glume i lutkarstva, izvođači nastave su nastavnici Odsjeka za kazališnu umjetnost, cijena programa je 750,00 kn, nastava će se održavati u od četvrtka 23. travnja do subote 25. travnja 2020. god. od 10 sati.
 10. Dramski studio glume i lutkarstva, izvođači nastave su nastavnici i suradnici Odsjeka za kazališnu umjetnost, cijena programa je 1.200,00 kn, nastava će se održavati subotom od 12 do 16 sat, počevši od subote, 7. ožujka 2020. god
 11. Osnove glazbene kulture i umjetnosti, izvođači nastave su nastavnici i suradnici Odsjeka za glazbenu umjetnost, cijena programa je 2.000,00 kn, nastava će se održavati subotom, individualna nastava po dogovoru.
 12. Modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu, izvođači nastave su nastavnici i suradnici Odsjeka za kreativne tehnologije, cijena programa je 920,00 kn, nastava će se održavati utorkom, od 18 do 21 sat, počevši od utorka, 17. ožujka 2020. god.

Prijave se primaju do popunjavanja grupa, broj mjesta u skupinama je ograničen.

Sve informacije kao i prijavnice mogu se naći na stranicama Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku www.uaos.unios.hr ili kod Dražene Stanković, Voditeljice Ureda za poslove organizacije ureda na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, na broj telefona (031) 224 241 (uredovno vrijeme Akademije od 7 do 15 sati), ili na mail drazena.stankovic@uaos.hr.