X
Pozor plivamo na sceni

Natjecanje - POZOR! Plivamo na sceni

Pozivaju se učitelji/ice i nastavnici/ce (voditelje dramskih skupina), koji žele sa svojim učenicima sudjelovati u Festivalu učeničkih igrokaza, da pošalju iskaz interesa


Dječja osječka kreativna kućica, i ove godine, u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku organizira 8. po redu Festival petominutnih učeničkih igrokaza „POZOR! Plivamo na sceni“. Pozivaju se učitelji/ice i nastavnici/ce (voditelje dramskih skupina), koji žele sa svojim učenicima sudjelovati u Festivalu učeničkih igrokaza, da pošalju iskaz interesa najkasnije do 31. siječnja 2019. godine na mail adresu Udruge: udruga.dokkica@gmail.com.

Ove će se godine Festival održati 18. ožujka (ponedjeljak) u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

O PROJEKTU
POZOR! Plivamo na sceni“ je projekt nastao 2012. godine kao ideja o promociji scenskog stvaralaštva osnovnoškolske djece i to kao natjecanje u petominutnim izvedbama učeničkih igrokaza nastalih u sklopu školskih dramskih grupa, koji na ovaj način imaju priliku glumiti na „pravim kazališnim daskama“. Ideju je prihvatilo Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku te postalo partner u organizaciji ovog događaja koji se održava već šest godina zaredom u povodu Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade (20. ožujka) i Svjetskog dana lutkarstva (21. ožujka).

Prve dvije godine događaj je organiziran kao natjecanje, a proteklih pet godina organizatori su odlučili događaj organizirati kao festival učeničkih igrokaza. Ciljevi ovoga projekta su promocija scenskog stvaralaštva djece, popularizacija kazališne umjetnosti među djecom, poticanje ljubavi prema scenskom izričaju i kazalištu te priznanje scenskog stvaralaštva učenika i učitelja osnovnih škola grada i županije.