X

Vikend u Muzeju likovnih umjetnosti

Zadnja prilika da pogledate izložbu i sa svojim najmlađima se pridružite radionici Mali prijatelji Muzeja


Muzej likovnih umjetnosti poziva posjetitelje da iskoriste zadnju priliku za pogledati izložbu Drava Art Biennale ’19 i da im se sa svojim najmlađima pridruže na radionici Mali prijatelji Muzeja.

Projekt Drava Art Biennale međuinstitucionalna je suradnji Muzeja grada Koprivnice i Muzeja likovnih umjetnosti, a temelji se na istraživanju, novim produkcijama, multidisciplinarnosti, multimedijalnosti i društvenom angažmanu kroz umjetnost, a razvija dugoročne i čvrste suradnje među djelatnicima u kulturi. Sama izložba je i u ovom, do sada, trećem izdanju putem Javnog poziva okupila autore koji komuniciraju, provociraju, kritiziraju i promišljaju vodu i njezine uloge. Autore je odabrao četveročlani stručni žiri, u sastavu: Ana Kovačić, Helena Kušenić, Valentina Radoš i Maša Zamljačanec, a vizualni identitet ovogodišnjeg izdanja potpisuje Igor Kuduz.

Drava Art Biennale 2019. isprepliće i produbljuje dosadašnje (uvijek aktualne) teme vode kao osnovnog ljudskog prava i javnog dobra te vode u kontekstu javnog prostora grada istraživanjem dubljih slojeva i stavljanjem fokusa na odnos vode i razvoja industrije koja neupitno utječe na preobrazbu urbanističke slike gradova.

Izložba je otvorena do 1. ožujka 2020. godine.

Radionica Mali prijatelji Muzeja izvanškolski je program koji potiče razvoj pozitivnog odnosa prema kulturnim institucijama i razvija kreativnost kod djece, a namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Mališane kroz otkrivanje čarobnog svijeta umjetnosti vode pedagozi i umjetnici, u sigurnom i ugodnom okruženju Muzeja. Održava se svake subote od 10:30-12:00 sati, a cijena radionica u koju je uključen sav potreban materijal je 21,00 kn po djetetu.

Vikendom je Muzej otvoren od 10.00 do 13.00 sati.