X
kino_urania_savić_23.01_2020

Valentinovo u Kinu Urania – “Kao da sam te sanjao”

Večer glazbe i poezije autora za čije se predstave traži ulaznica više


U susret Valentinovu u četvrtak, 13. veljače 2020. s početkom u 20.00 sati u kinu Urania na rasporedu je neobična predstava, kao svojevrsna večer glazbe i poezije.

“Kao da sam te sanjao” savršeno je sastavljen kolaž od pjesama najvećih domaćih i svjetskih pjesnika i kompozicija eminentnih kompozitora. Protagonisti Kristina i Vladan Savić, u pratnji pijanista Uroša Rankovića, koristeći formu monologa govore i pjevaju stihove velikana poezije poput Konstantina Simolova, Desanke Maksimović, Žaka Prevera, Duška Trifunovića, Arsena Dedića, Vite Nikolića i Đorđa Balaševića.

U modernom vremenu masovne digitalizacije i komunikacije putem društvenih mreža, često zaboravljamo na čiste emocije i izražavanje istih. Balade u originalno adaptiranom aranžmanu izvodi Kristina Savić, čije živo pjevanje dominira predstavom i vraća publiku u zaboravljeno vrijeme romantike.

Predstava je na redovitom repertoaru Teatra “Kult” u Beogradu već pune 4 godine i s brojnim gostovanjima u zemljama u regiji kao i diljem Europe (Njemačka, Švedska, Švicarska i dr.). Glumački, ali i bračni par Savić domaćoj se publici predstavio s predstavom “Brak, u stvari ljubav”, koja se na svim dosadašnjim gostovanjima morala ponoviti na zahtjev publike.

Vladan i Kristina prošle su godine, također u kinu Urania, oduševili publiku autorskom predstavom “Brak, u stvari ljubav” za koju se, i kod nas, tražila ulaznica više.

Ulaznice po cijeni od 70,00 kn mogu se rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-17 h), 205-507 (blagajna kina, 17-21:30 h) te e-mail adresa: info@kinematografi-osijek.hr i ulaznice@kinematografi-osijek.hr.

Za više informacija možete se direktno javiti u inbox Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek.

kino_urania_savić_23.01_2020