X
uspavanka_kulturaosijek_21.2.2020.

„Uspavanka za mišića” na popularnoj suboti

„Uspavanka za mišića” donosi vam prekrasnu likovnost i ruski senzibilitet koji na djecu prenosi poruku prekrasnim lutkama Aleksandre Zubove


Ove subote, 22. veljače u vašem omiljenom kazalištancu u srcu Donjega grada otkrijte zašto mali mišić neće spavati! Predstavu Ljudmile Fedorove „Uspavanka za mišića” možete pogledati od 18 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića i to po cijeni od samo 10 kuna!

„Uspavanka za mišića” donosi vam prekrasnu likovnost i ruski senzibilitet koji na djecu prenosi poruku prekrasnim lutkama Aleksandre Zubove. Predstava se zasniva na predlošku Bajke o budalastom mišiću Samuila Jakovljeviča Maršaka, ruskoga pisca iz sovjetskih vremena.

Priča nam govori o malenom, neposlušnom i jogunastom mišiću koji odlučno odbija leći i spavati. Mama mišica na razne načine pokušava poleći sina u kolijevku, ali ne uspijeva – mišić ne želi spavati. Tada mami mišici pada na pamet da pozove druge životinje kako bi uspavale njezina sina. No uzalud se trude i štuka i žaba i konjić. Tek dolaskom mačke, u mišjem domu nastaje velika promjena.

Naravno, u predstavi mačka neće pojesti mišića. Ali zato će se on kada ostane s mačkom sam, ponašati sasvim drukčije. Ulaznice možete kupiti na blagajni kazališta ili rezervirati na 501-485 i mejlom na marketing@djecje-kazaliste.hr.