X
promocija_knjige_o_elektroničkim_medijima

Promovirana zanimljiva knjiga o razvoju privatnih elektroničkih medija u Hrvatskoj

Na razvoj su utjecali mnogi politički događaji


U Salonu knjižnice Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku u 12 sati održala se promocija knjige naziva 25 godina privatnih elektroničkih medija u Hrvatskoj. Promociji su, osim autora, nazočili profesor Tomislav Levak, promotori Goran Flauder, novinar Osječke televizije i Marijan Beljan, direktor Slavonskog radija te ostali suradnici i studenti treće godine medijske kulture.

Autori Zoran Kovačić i Neven Šantić prvi su u Hrvatskoj kroz 27 poglavlja knjige kronološki i tematski opisali razvoj privatnih medija od 1994. godine do danas, s naglaskom na ključne događaje koji su utjecali na njega. U djelu se tako dotiču mnogih političkih situacija poput borbe vlasti da sačuva monopol nad medijima i sveprisutnih demokratskih pritisaka unutar medija.

25_godina_privatnih_elektronickih_medija-1024x576

Ova knjiga, osim što ima dokumentarističku vrijednost, prikazuje puno više od razvoja medija”, istaknuo je Flauder. Beljan ga je nadopunio riječima da društvo nije zadovoljno današnjim medijima.

Sukladno tomu, u knjizi se konačno otkrivaju i naznake onoga što dolazi u okvirima medijskih industrija u sljedećih 25 godina. Iznose se i zaključci Okruglog stola koji je održan krajem rujna u zagrebačkom HND-u.