X
otvorena-8-medunarodna-izlozba-slika-i-rukotvorina

Otvorena 8. međunarodna izložba slika i rukotvorina

Udruga umirovljenika HPT Osijek djeluje već 25 godina i okuplja oko 260 članova koji surađuju s Osijeku prijateljskim gradovima Pečuhom, Tuzlom i Suboticom


U prostorima Udruge umirovljenika HPT Osijek otvorena je 8. međunarodna izložba slika i rukotvorina. Riječ je izložbi djela nastalih vrijednim djelovanjem članova te Udruge i njihovih prijatelja iz Subotice, a otvorenju izložbe nazočili su zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić.

Prostore Udruge, smještene u najstarijoj Hrvatskoj pošti, otvorene davne 1774. godine, na uglu Kuhačeve i Markovićeve ulice – tako prigodno krase slike, adventski vijenci i aranžmani, nastali iz čiste ljubavi. Prema riječima predsjednika Udruga umirovljenika HPT Osijek Božidara Buhina, tradicionalna je to izložba. Osim naših članova, ovdje su izloženi i radovi naših prijatelja iz Subotice koji, nažalost, nisu danas mogli doći. Riječ je o tematskoj izložbi, a osim ove božićne, organiziramo i prigodnu uskrsnu. Članovi naše Udruge rade s velikom željom i voljom pa onda rado i otvaramo vrata zainteresiranima kako bi vidjeli što to naši članovi rade. – kazao je predsjednik Udruge Božidar Buhin.

otvorena-8-medunarodna-izlozba-slika-i-rukotvorina

Udruga umirovljenika HPT Osijek djeluje već 25 godina i okuplja oko 260 članova koji surađuju s Osijeku prijateljskim gradovima Pečuhom, Tuzlom i Suboticom. U ime gradonačelnika Ivana Vrkića te prvog potpredsjednika Gradskog vijeća Drage Šerića, riječi zahvale članovima Udruge, uputio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Vjerujem da većina od vas, tijekom svog radnog vijeka, nije slikala niti se bavila stvaranjem rukotvorina, a možda tada niste ni znali koliko ste talentirani… Drago mi je što ste u ovom novom životnom dobu otkrili dar za koji možda ranije i niste znali da imate, a danas vas to ispunjava srećom i zadovoljstvom. Posebno vam zahvaljujem, što kroz suradnju s drugim udrugama i gradovima-prijateljima doprinosite pozitivnoj priči i svemu onome što i mi u Gradu Osijeku činimo. – rekao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota te svim umjetnicima iz Udruge umirovljenika HPT Osijek, njihovim obiteljima, kao i njima prijateljskim udrugama poželio radošću ispunjene blagdane te zdravlja, ljubavi i mira u godini koja je pred nama.

otvorena-8-medunarodna-izlozba-slika-i-rukotvorina