X
izložba_kulturaosijek_4.3.2020.

Građane očekuju dvije zanimljive izložbe u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek

Tijekom mjeseca ožujka svi zainteresirani građani mogu pogledati dvije zanimljive izložbe u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek


U predstojećem razdoblju svi zainteresirani građani mogu pogledati dvije zanimljive izložbe u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek. Riječ je o izložbi Vlatke Surme Szabo naziva „RETROspektiva: u ritmu čitanja” i izložbi slikarskih radova Fahre Alempić naziva „Kistom kroz san”.

RETROspektiva: u ritmu čitanja” prigodna je izložba plakata čija tematika obrađuje promjene u popularnoj kulturi 50-ih, 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošloga stoljeća. Postavljena je u prostoru American Cornera Osijek u sklopu programa MeetUS, a u suradnji American Cornera Vukovar i American Cornera Osijek. Izložbu je moguće pogledati od 2. ožujka do 15. travnja, a više se informacija može dobiti na broj telefona: 031/211-272.

Druga se pak izložba spomenutog naziva „Kistom kroz san” može pogledati tijekom cijeloga ožujka u Ogranku Donji Grad, a održava se u sklopu projekta Mala galerija GISKO. Inače, Fahra Alempić rođena je Zvorničanka koja cijeli život djeluje u Osijeku, a do sada je održala tri samostalne izložbe. Više se informacija može dobiti na broj telefona: 031/506-110.

foto: pixabay (ilustracija)