X

FOTO VIDEO ReArt Noćna izložba i Noć muzeja u Osijeku

Noć muzeja u Osijeku


U jučer održanoj noći muzeja umjetnička lokalna Udruga ReART uz suradnju s Udrugom Slama u petak, 31. siječnja 2020. organizirala je jednodnevni umjetnički projekt pod nazivom Noćna izložba!

Konceptom noćne izložbe svrha je bila prikazati djelovanje suvremenih umjetnika i njihova rada u različitim umjetničkim smjerovima i tehnikama, od slikarstva, preko grafike i crteža, do kiparstva te ostalih kreativnih izričaja… “Što se u umjetnosti događa danas, s kojom se problematikom umjetnici najčešće susreću i koji ih motivi inspiriraju za stvaranje saznat ćemo kroz radove 17 različitih umjetnika.

Osim promocije lokalnih umjetnika i poticanja njihovog stvaralaštva svrha je izložbe i povezivanje i upoznavanje građana s modernim konceptima umjetničkog stvaralaštva. Upravo zbog toga ova je izložba prodajnog karaktera”, pojasnili su organizatori, što znači da svaki izloženi primjerak može postati upravo vaša posebna umjetnina.

Izložbu je upotpunio ugodan galerijski ambijent, u kojemu su se svi mogli opustiti uz osvježavajuće piće i pomno odabran glazbeni repertoar za opuštanje.

Popis umjetnika:
Anamarija Barba
Ana Čolaković
Martina Fabijanović
Nikola Faller
Vjekoslav Filipović
Rene Grgić – Đaković
Valentina Grubačević
Viktorija Križanović
Jelena Lulić
Lucija Mitar
Maja Pajtak
Matija Petrak
Marija Škrobo Arambašić
Andrej Tomić
Dorian Trepić
Marija Vidaković Tulić
Slađana Zubić

Arheološki muzej Osijek u Noći muzeja pripremio je raznovrstan program za sve uzraste. Posjetitelji su mogli razgledati stalne postave muzeja “Prapovijest” i “Seoba naroda i srednji vijek”. Najmlađi posjetitelji su sudjelovali na igraonicama posebno osmišljenima za Noć muzeja, dok su oni malo stariji mogli uživati u posebnom glazbeno vizualnom programu. Tijekom cijelog trajanja manifestacije posjetitelji su mogli kupiti publikacije koje je izdao Arheološki muzej Osijek po promotivnim cijenama.