X

Čuvari priča - Izložba ilustracija i instalacija "Čudesno putovanje"

Osječko ljeto kulture: vodeći hrvatski ilustratori slikovnica vode vas na "Čudesno putovanje" - otvorenje izložbe ilustracija i instalacija


Osječko ljeto kulture već je godinama dom Čuvarima priča. Grad Osijek od 2015. godine ponosni je domaćin Međunarodnog festivala slikovnice pod nazivom Čuvari priča. Festival je to u organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice grada Osijeka, koji na jednom mjestu okuplja vodeće umjetnike, dječje pisce, ilustratore dječjih knjiga i slikovnica, a koji kroz izložbe, radionice, pričaonice i igraonice, djeci ( i skupa s njima) –  uljepšavaju ovaj svijet, ali i stvaraju neke nove i ljepše dječje svijetove.

U subotu, 2.7. s početkom u 14 sati u foajeu Kulturnog centra Osijek pozivamo vas na otvorenje izložbe ilustracija i instalacija „Čudesno putovanje“. Izložba je dio Međunarodnog festivala slikovnice Čuvari priča, a na njoj svoje će radove izložiti renomirani gosti Festivala, trenutno vodeći ilustratori dječje literature:  Margareta Peršić, Željka Mezić, Tihana Ostreš, Daniela Skoković, Dražen Jerabek, Dubravka Kolanović, Manuela Vladić Maštruko i Christian Thomas. Redom istaknuti ilustratori koji su svojom maštom ispričali preko tisuću priča, „olovkom“ ukrasili i svojim rukama izradili jednako toliko knjiga, slikovnica i lutaka, a koji su našu djecu dodatno privukli čitanju, istinski su Čuvari priča i ovom izložbom vode vas i vaše klince na Čudesno putovanje.

Izložba će biti otvorena od 2.- 25.7. u foajeu Kulturnog centra Osijek, od pon-sub od 10-20 sati. Ulaz je SLOBODAN.

Organizatori Izložbe su Gradska i sveučilišna knjižnica grada Osijeka, Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj, Austrijski kulturni forum i Udruga Breza.

02.- 25.07. 2022.
ČUVARI PRIČA: IZLOŽBA ILUSTRACIJA I INSTALACIJA „ČUDESNO PUTOVANJE“
Lokacija: Foyer Kulturnog centra Osijek
Radno vrijeme: pon-sub 10-20 sati
Ulaz SLOBODAN

Organizator: Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj, Austrijski kulturni forum, Udruga Breza

Program je dio 22. Osječkog ljeta kulture.