X

OLJK - Koncertni spektakl - Legendarni Mostar Sevdah Reunion

Jedan od najpoznatijih balkanskih i etno sastava, legendarni Mostar Sevdah Reunion najavljuje koncertni spektakl u Osijeku!


U Osijek nam stiže legendarni Mostar Sevdah Reunion koji će u sklopu Osječkog ljeta kulture održati koncert u Dvorištu Stare pekare u četvrtak, 14. srpnja s početkom u 21 sat.

Jedan od najpoznatijih balkanskih i etno sastava, legendarni Mostar Sevdah Reunion najavljuje koncertni spektakl u Osijeku!  Grupa glazbenika koju ujedinjuje ljubav prema tradicionalnoj glazbi- sevdahu, od svog prvog albuma izdanog 1999. godine s glavnim vokalom Ilijazom Delićem i specijalnom gošćom na albumu – kraljicom romske muzike – Esmom Redžepovom, oduševljavaju publiku diljem Europe i svijeta, gdje god da se pojave.

Spojem izvornih sevdalinki s jazzom, bluesom, soulom i etno glazbom; spojem glazbene tradicije stare 400 godine i suvremenih aranžmanskih rješenja, top kombinacijom mladosti i iskustva, i zaokruženo s jedinstvenim stilom izvođenja, Mostar Sevdah Reunion od svog pojavljivanja na glazbenoj sceni redovni je gost najvećih world music i jazz festivala te velikih koncertnih pozornica.

Kao najdraže nastupe izdvajaju nastup u Londonu u dvorani Queen Elizabeth Hall, (2002 god.) kao i poziv da budu gosti B. B. Kinga na specijalnoj večeri “Blues Around the World” gdje su nastupali zajedno sa najvećim imenima bluesa –  Van Morrisonom, Bill Wymanom, Keb Moom, Marva Wrightom…

Ne propustite ovaj koncertni spektakl okarakteriziran spojem iskustva, mladosti i sevdalijske elegije s balkanskim i romskim furioznim standardima u četvrtak, 14. srpnja u 21.00 sat u Dvorištu Stare pekare!

Ulaz na koncert je SLOBODAN!