X
predavanje_odijevanje_u_secesiji_KulturaOsijek_11.12.2019.

Zanimljivo predavanje na temu odijevanja u secesiji

Predavanje će održati Marija Pletikosić, studentica završne godine magisterija kostimografije i demonstratorica na kolegijima Kostimografije


U četvrtak, 12. prosinca u 18 sati održat će se predavanje na temu odijevanja u secesiji. Događaj će se upriličiti u Muzeju Slavonije u sklopu Muzejskog četvrtka, a predvodit će ga Marija Pletikosić.

Marija će u svom predavanju dati kratki povijesni pregled stila odijevanja građanskih slojeva na kraju 19. stoljeća. Posjetitelji će tako imati priliku saznati više o osnovnim obilježjima muškog i ženskog odijevanja.

Osim toga, bit će prikazani i načini na koje je žena počela pokazivati svoju ženstvenost i slobodu u umjetnosti i odijevanju. U tom će se kontekstu razraditi i mogućnosti primjene suvremenih stilizacija nadahnutih secesijskim elementima.

Pletikosić je inače studentica završne godine magisterija kostimografije i demonstratorica na kolegijima Kostimografije izv. prof. dr. art. Jasmini Pacek. Navedeni se studij izvodi samo na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, a Marija pripada u prvu generaciju ikada magistara umjetnosti iz tog područja u Republici Hrvatskoj.

FOTO: Facebook (Screenshot/AUKOS)