X
kino_urania_događanja_12.12.-18.12.2019.

Secesija, Paroščići i Ratovi zvijezda u kinu Urania (12. - 18. 12. 2019.)

Posjetitelje kina Urania ovaj tjedan očekuje bogat filmski repertoar u božićnom duhu primjeren svim generacijama


Raznovrstan program očekuje sve posjetitelje Festivala secesije Osijek, koji se u najljepšim dijelovima grada održava od 13. do 16. prosinca. Riječ je o festivalu koji s fokusom na specifičnom stilskom pravcu približava arhitekturu i dizajn, umjetnost i kulturnu baštinu te život i svakodnevicu jednog vremena koje je ostavilo neizbrisiv trag na ovim prostorima. Ne propustite izložbe, koncerte, predstave, predavanja, radionice, filmske projekcije te stručna vodstva kojima se odaje počast bogatoj tradiciji secesije. U petak 13. prosinca s početkom u 18:30 h u našem Kino klubu, arhitektica Danijela Lovoković održat će interaktivno predavanje te predstaviti primjere dobre prakse prenamjene secesijskih prostorija i objekata. Po završetku predavanja, u 20 h kino Urania će postati i svojevrstan vremeplov, jer će u sklopu programa „Film u vrijeme secesije“ biti prikazani nijemi filmovi koji su obilježili početak same kinematografije na prijelazu stoljeća. Ulaz je na sve sadržaje u sklopu Festivala secesije slobodan.

Ponovo se zabavite uz Paroščiće u ovo predblagdansko vrijeme! Pozivamo vas na izvedbu novog dječjeg mjuzikla Paroščić u božićnom čudu koja će se održati u utorak 17.12. s početkom u 17:30 h u kinu Urania. Ulaz je za sve posjetitelje slobodan, a dobrovoljne donacije udruzi su dobrodošle.

Ne propustite pretpremijeru novog nastavka filma Star Wars: The Rise of Skywalker u srijedu 18.12. u 21:00 h u kinu Urania. Ponovno nam se pridružuje kostimirana ekipa, a u foajeu kina ćete moći pogledati tematsku izložbu. Ulaznice po cijeni od 30 kn (ne vrijede popusti i gratisi) će se prodavati na blagajni kina na dan projekcije od 17:00 h. U završnom dijelu sage o Skywalkeru, pojavit će se nove legende, a završna borba za slobodu tek dolazi. Film je na redovnom programu od četvrtka 19.12.

Obavezno pogledajte i posljednju besplatnu projekciju romantične drame Manu ženi Tanu u četvrtak 11.12. u 18:30 h, u sklopu Festivala indijskih filmova u Osijeku.

U novom filmskom tjednu pretpremijerno možete pogledati deveti po redu film iz Star Wars franšize: Uspon Skywalkera, a premijerno nastavak poznate avanture Jumanji: Iduća razina, božićni horor Black Christmas te talijansko-francuski dokumentarac Selfie (Kino klub). Na programu i dalje ostaju animirani hit Snježno kraljevstvo 2 (SINK) te nova Almodovarova drama Tuga i slava.

U filmu Jumanji: Iduća razina ekipa se vratila, ali igra se promijenila: kada ponovno uđu u Jumanji kako bi spasili svog prijatelja, naši junaci otkrivaju da ništa nije onako kao što su očekivali. Ovog Božića, iz studija Blumhouse („Get out2, „Us“, „Halloween“), stiže novi horor – Black Christmas: krvožedni ubojica hara po studentskom kampu ostavljajući iza sebe tijela i teror. Inspirirana bajkom „Snježna kraljica“ H. C. AndersenaDisney, animirana i SINK avantura Snježno kraljevstvo 2 nastavlja priču o neustrašivoj Anni i njenoj sestri Elsi, gorštaku Kristofferu i nespretnom snjegoviću Olafu. Jesu li Elsine moći dovoljne da spasi svoje voljene?

U Kino klubu ovaj tjedan nastavljamo s našim CoolTour ciklusom (20 kn redovna ulaznica, 16 kn studentska/umirovljenička), a na raspored je došla zemlja Italija. Slučajno ubojstvo 16-godišnjeg Davidea Bifolca od strane karabinjera tijekom potjere u napuljskoj četvrti Traiano, do srži je potreslo lokalnu zajednicu. Kako bi bolje razumio okolnosti tog događaja, redatelj se odlučuje upoznati s nekoliko Davidovih prijatelja i njihovom svakodnevnicom. Dvojici najboljih prijatelja, Pietru i Alessandru, daje mobilni telefon i mikrofon s uputom da snimaju vlastiti život kao SELFIE film.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod njih najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentskuumirovljeničku i NK Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

Vidimo se u kinu Urania!

Program Kina Urania 12. 12…. by OsijekNews on Scribd