X

Predavanje: Moć mita – povratak junaka

Što je to čovjek svih kultura i epoha nalazio u naizgled nestvarnim likovima i događajima mita? Otkrijte to i mnogo više... :D


U petak, 24. siječnja 2020. godine, s početkom u 19.30 sati Nova Akropola Osijek (Neumanova 6, I. kat, Osijek, 31000 Osijek) organizira predavanje pod nazivom “Predavanje: Moć mita – povratak junaka”.

Što je to čovjek svih kultura i epoha nalazio u naizgled nestvarnim likovima i događajima mita? Zašto je imao potrebu stvoriti takav niz čudesnih simboličkih slika o nepobjedivim junacima i njihovim nezamislivim iskušenjima, putovanjima u nepoznato, neočekivanim susretima i pomagačima?

Mit, u kojem su sačuvana dragocjena iskustva prošlosti, izraz je čovjekove nezaustavljive potrebe za traženjem višeg smisla i otvaranjem boljih mogućnosti. Zato i danas vidimo povratak junaka koji, premda odjeveni u moderno ruho, pokreću istu iskonsku težnju za sudjelovanjem u avanturi svrhovitijeg životnog puta…

To i mnogo više možete očekivati na predavanju čiji je ulaz slobodan. Saznati više detalja ili kontaktirati direktno organizatora možete na službenoj Facebook stranici događaja.

foto: Facebook (screenshot)